به یاد دارم وقتی شروع به برنامهریزی برای اولین سفر دوردنیای خودم کردم کاملا سردرگم بودم. وقتی تصمیم گرفتم از شغلم استعفا بدهم و دور دنیا بگردم وارد یک کتاب فروشی شدم و کتاب «سفر به جنوب شرق آسیا با کمترین هزینه[۱]» از انتشارات سیاره تنها[۲] را خریدم. با خواندن این کتاب، سفر برایم امکانپذیرتر و ملموستر به نظر میرسید. با این وجود مطالب این کتاب تمام چیزی نبود که برای سفر به دور دنیا نیاز داشتم. در آن زمان برخلاف الان بلاگهای مرتبط با سفر، راهنماهای مختلف و وبسایتها و برنامههای کاربردی در این مورد وجود نداشت. بنابراین با وجود تمام شوق و اشتیاقی که برای این سفر داشتم کاملا سردرگم بودم و باید به امید این که چیز مهمی از قلم نیافتاده است خودم به تنهایی راهی برای خودم پیدا میکردم.
برنامه ریزی برای سفر میتواند کار پردردسری باشد. از کجا باید شروع کنم؟ مرحله اول چیست؟ مرحله دوم چیست؟ مرحله بعدی چیست؟ اگر قبلا این کار را انجام نداده باشید با توجه به حجم انبوه اطالاعاتی که امروزه در این رابطه وجود دارد ممکن است سردرگم شوید. بلاگها، صفحات اجتماعی و کتابهای راهنما هیچ زمان به این تعداد نبودهاند. همین حجم انبوه اطلاعات میتواند باعث سردرگمی شود!
بعد از یک دهه سفر به نقاط مختلف دنیا تجربه زیادی در برنامه ریزی برای سفرهای خودم و دوستان و خانواده و تورهای مختلف بدست آوردهام. دفعات اول کار بسیار سختی بود اما با گذشت زمان چک لیستی تهیه کردم که کمک میکرد هیچ چیز مهمی را از قلم نیاندازم. هیچ کس دوست ندارد بعد از رسیدن به مقصد بفهمد چیزی را جا گذاشته یا فراموش کرده است! اطلاعات مختلفی در این وبسایت ارائه شده ولی سوالی که همیشه از من پرسیده میشود این است که «چگونه با همه این اطلاعات برای سفرم برنامه ریزی کنم؟ چطوری از همه این اطلاعات استفاده کنم؟».
برای این که شما را برای همیشه از این سردرگمی راحت کنم این چک لیست را آماده کردم تا برای تمام سفرهای خود، کوتاه یا بلند، به راحتی و به سرعت آماده شوید.
[۱] Southeast Asia on Shoestring
[۲] Lonely Planet
مرحله اول: تصمیم بگیرید به کجا میخواهید سفر کنید
با تعریف یک مقصد مشخص هدفی دارید که باید به آن برسید. بسیاری از مردم خیلی مبهم از قصدشان برای سفر حرف میزنند و بدون این که مقصدشان را مشخص کنند فقط حرف از سفر رفتن میزنند، به همین دلیل خیلی مهم است که در ابتدا مقصد خود را انتخاب کنید تا هدفتان از سفر مشخص باشد. مثلا خیلی بهتر است به جای این که بگویید « میخواهم به اروپا سفر کنم» یا «میخواهم سفر بروم» بگویید «تابستان آینده به پاریس میروم!». اینطوری برای رفتن به سفر جدیتر خواهید بود و برنامه ریزی برای آن بسیار سادهتر خواهد شد. پس با جزییات در مورد سفر بعدی خود فکر کنید. هرچه هدف شما مشخصتر باشد راحتتر میتوانید به آن برسید.
برای این کار می توانید از این لینکها کمک بگیرید:
مرحله دوم: مدت سفرتان را مشخص کنید
«هزینه سفرم چقدر خواهد شد؟» بستگی دارد! بدون دانستن مدت زمان سفر نمیتوانم به این سوال جواب بدهم. این سوالی است که شما باید جواب دهید تا بتوانید برنامه ریزی را شروع کنید! برای این که بدانید چقدر باید پول برای سفرتان دخیره کنید اول باید مدت سفرتان را بدانید. برای یک هفته به سفر میروید؟ یک ماه؟ یا یک سال؟ جواب این سوال تاثیر مستقیم در هزینههای شما خواهد داشت بنابراین خوب در مورد آن فکر کنید و به آن جواب دهید. مثلا وقتی میگویید «میخواهم تابستان به پاریس سفر کنم» تعداد روزهای آن را هم مشخص کنید: «میخواهم تابستان برای ۱۰ روز به پاریس سفر کنم.» حالا میتوانید با توجه به مدت سفرتان قدمهای بعدی را بردارید.
مرحله سوم: میخواهید تنها یا با دیگران سفر کنید؟
یکی از بزرگترین تصمیمهایی که باید بگیرید این است که میخواهید تنها یا همراه با دیگران سفر کنید. البته هر دو تجربه فوق العادهای هستند اما بسیار متفاوت. تنها سفر کردن این امکان را به شما میدهد که هر کجا میخواهید بروید. به عبارت دیگر لازم نیست برای انتخابهای خود با بقیه سازگاری کنید البته معنی دیگر آن این است که باید تمام برنامه ریزی سفر را خودتان به تنهایی انجام دهید که خب ممکن است برای سفر اول کمی مشکل باشد.
اگر همراه دیگران سفر کنید میتوانید از کمک آن ها برای برنامه ریزیهایتان استفاده کنید. اینطوری کارهای اولیه سریعتر پیش میرود و در طول مسیر هم همصحبت خواهید داشت. از طرف دیگر، باید بعضی مواقع از خواسته هایتان کوتاه بیایید و سعی کنید به یک تصمیم جمعی برسید، مثلا در مورد غذا، کارهایی که در طول سفر میخواهید انجام دهید و یا مسائل مربوط به اقامت. در نهایت هیچکدام از این دو انتخاب اشتباه نیستند و هریک مزایای خودش را دارد. شخصا، من عاشق آزادی سفرهای تنها هستم اما سفرهای بسیار خوبی هم با دیگران داشتهام. احتمالا شما هم هر دو را تجربه خواهید کرد اما برای این سفرتان چه برنامهای دارید؟ تنها یا با دیگران؟
مرحله چهارم: در مورد هزینههای
بسیار خب حالا میدانید کجا و برای چه مدتی میخواهید سفر کنید اما برای این که تخمین درستی از هزینههای خود در طول سفر داشته باشید لازم است در مورد هزینههای سفر به مقصدی که انتخاب کردید تحقیق کنید. این هزینهها به نحوه و سبک سفر شما بر میگردد. با یک کوله میخواهید سفر کنید یا ترجیح میدهید در یک هتل لوکس اقامت داشته باشید؟ چقدر برای هاستل، هتل، رستوران و جاذبههای گردشگری هزینه خواهید کرد؟ با جواب دادن به این سوالها میتوانید تخمینی کلی از هزینههای خود داشته باشید. برای تحقیق در مورد هزینه ها میتوانید:
- از یک کتاب راهنما استفاده کنید.
- از بخش راهنمای سفر من استفاده کنید.
- در فروم ما، گروههای فیس بوکی و یا سایت سیاره تنها جست و جو کنید.
- هزینهی تمام کارهایی که میخواهید انجام دهید را گوگل کنید.
همین چهار مورد کافی است! اگر بیش از این وسواس به خرج دهید وارد دنیایی از اطلاعات میشوید که فقط موجب سردرگمی میشود! در ادامه مثال قبلی، اگر قصد رفتن به پاریس برای ۱۰ روز داشته باشید و برای هرروز ۷۵ دلار نیاز داشته باشید (بدون در نظر گرفتن هزینه بلیت هواپیما) میدانید که ۷۵۰ دلار برای کل سفر خود لازم خواهید داشت (البته بهتر است برای احتیاط کل هزینه را کمی بیشتر مثلا ۸۰۰ دلار در نظر بگیرید).
در این جا پستهای دیگری را معرفی میکنم که به شما در تخمین هزینههایتان کمک خوهد کرد:
- ۵ راه برای کمتر کردن هزینههای سفر
- چگونه مطمئن شویم اطلاعاتی که برای سفر بدست میآوریم معتبر است؟
- چگونه درباره مقصد سفرهای تک نفره تحقیق میکنم؟
مرحله پنجم: پول خود را پس انداز کنید
قبل از این که شروع به پس انداز کردن کنید باید میزان درآمد و هزینههای خود را بدانید. ابتدا با یادداشت کردن تمام هزینههای جاری خود شروع کنید به این ترتیب لیستی از تمام هزینههای خود خواهید داشت که به کمک آن میتوانید کل هزینه و روشهای کاهش آن را بررسی کنید. معمولا مردم در طول روز خرده هزینههای مختلفی دارند که در مجموع عدد قابل توجهی میشود: هزینههایی مانند قهوه، اسنک و غیره. برای تغییر در الگوهای هزینهی خود اول باید آنها را شناسایی کنید که با درست کردن لیست هزینه دقیقا همین کار را انجام خواهید داد. فرض کنید ۲۰۰۰ دلار برای سفر آینده خود که برای هشت ماه بعد است نیاز دارید. پس با پس انداز کردن روزی ۸٫۳ دلار میتوانید هزینه سفر خود را تامین کنید. آیا میتوانید راهی برای پس انداز کردن این مقدار پیدا کنید؟ البته که میتوانید، هزینه قهوه روزانه شما در همین حدود است! اگر در پسانداز کردن مشکل دارید از این مقاله (۲۲ روش برای کاهش هزینهها و پس انداز آنها برای سفر) استفاده کنید.
مرحله ششم: از کارتهای اعتباری دارای تسهیلات سفر استفاده کنید
در مدتی که مشغول پسانداز هستید از سفرکارت استفاده کنید تا با جمع کردن امتیاز بتوانید از تسهیلات مختلف آنها برای پرواز، هتل و … استفاده کنید. این کار به من کمک کرد تا بتوانم بسیاری از پروازهایم را رایگان انجام دهم و در بسیاری از هتلها اقامت رایگان داشته باشم. امروزه بسیاری از کارتها برای مشترکین جدید خود تا ۵۰٫۰۰۰ امتیاز در نظر میگیرند (با این شرط که حداقل خرید را رعایت کنند). با همین مقدار امتیاز میتوان به بسیاری از نقاط دنیا رایگان سفر کرد!
با توجه به نیازتان میتوانید برای کارتهای دارای تسهیلات پرواز و یا اقامت درخواست کنید. البته نیاز نیست کارتهای مختلفی بگیرید، داشتن یک یا دو کارت که با نیاز شما مطابق تر است کافی است. از همان لحظه که تصمیم به سفر میگیرید برای کارت هم درخواست دهید. زمان را از دست ندهید چون این کار معادل از دست دادن امتیاز (پروازها و اقامتهای رایگان) است. جمع آوری امتیاز با استفاده از این کارتها کاری است که تمام افراد حرفهای انجام میدهند تا هزینههایشان را کاهش دهند. من هم به همین روش توانستم سفرهای مختلفی با کمترین هزینه ممکن بروم. برای اطلاعات بیشتر در مورد این کارتهای اعتباری این مقالهها را مطالعه کنید:
- چگونه بهترین کارت اعباری را برای سفر انتخاب کنیم
- چگونه سالی یک میلیون مایل پرواز رایگان داشته باشیم
- بهترین کارت اعتباری سفر در سال ۲۰۲۰
- راهنمای کامل سفرکارت
مرحله هفتم: استفاده از کارتهای اعتباری بدون کارمزد
زمانی که از کشور خود خارج شدید به پول نیاز خواهید داشت. اگرچه در بسیاری از کشورها میتوان از کارتهای اعتباری استفاده کرد ولی هنوز هم در اغلب کشورها پول نقد اولویت دارد. بنابراین باید از دستگاههای خودپرداز برای برداشت وجه نقد استفاده کنید که در بسیاری از مواقع مشمول کارمزد است. اگر برای یکی دوهفته به سفر میروید پرداخت چند دلار برای کارمزد قابل قبول است اما اگر به سفرهای طولانیتر فکر میکنید همین کارمزدها به مرور بخش قابل توجهی از هزینههای سفرتان را تشکیل خواهند داد، پس باید به دنبال راهی برای کاهش آن باشید. چگونه؟ با استفاده از کارتهای اعتباری بدون کارمزد.
من از کارت بانکی چارلز شواب استفاده میکنم اما بانکها زیاد دیگری هم هستند که برای برداشت پول نقد کارمزد دریافت نمیکنند. علاوه بر این میتوانید از بانکهای عضو پیمان جهانی ATM استفاده کنید. با استفاده از کارتهای بانکی بدون کارمزد میتوانید از این هزینه اضافی جلوگیری کنید و پول آن را صرف هدف اصلی خود کنید: سفر! در این مقاله میتوانید اطلاعات بیشتری بدست آورید: چگونه در سفر برای برداشت پول نقد کارمزد پرداخت نکنیم
مرحله هشتم: مصمم و باانگیزه باشید
با نزدیک شدن به زمان سفرتان مطمئن شوید انگیزهی خود را برای سفر حفظ میکنید. برنامه ریزی برای سفر میتواند خستهکننده و مشکل باشد مخصوصا وقتی که به تنهایی این کار را میکنید و کمکی از طرف دوستان یا خانواده ندارید. به همین دلیل ممکن است در طول این مدت انگیزه خود را از دست بدهید. خوشبختانه به کمک گروهی که در این وبسایت فعالیت میکنند به راحتی میتوانید انگیزه خود را تقویت کنید و بر روی هدفتان متمرکز بمانید. در مقالههای زیر میتوانید خاطرات الهام بخش سفرهای دیگران را دنبال کنید:
- چرا هیچ وقت زمان ایدهآلی برای سفر نیست
- ۱۳ کتاب راهنمای سفر که به شما کمک میکند تصمیمتان را جدی کنید
- مایکل چگونه توانست ۱۴ هزار دلار در شش ماه پس انداز کند
- چرا یک زوج ۵۰ ساله تمام زندگی خود را برای سفر فروختند
- چگونه ذهنیت «من برای سفر پول ندارم» را تغییر دهیم
- ۸ روش حفظ انگیزه برای سفر
علاوه بر این میتوانید در شبکه نوماد عضو شوید. در این شبکه علاوه بر حمایت آنلاین (تجربیات و نظرات) اعضای دیگر میتوانید از خدمات حضوری ما در سرتاسر جهان استفاده کنید. همه این موارد به شما کمک خواهند کرد تا با افرادی مانند خود از نقاط مختلف جهان آشنا شده، از نظرات و تجربیات آنها استفاده کنید و انگیزه خود را تقویت کنید.
مرحله نهم: به دنبال پیشنهادهای لحظه آخر باشید
بسیارخب، تا اینجا انگیزه سفر را پیدا کردهاید، آماده شدهاید و در حال پس انداز برای سفرتان هستید. قبل از خرید بلیت پرواز یا رزرو هتل پیشنهادها و آفرهای مختلف را بررسی کنید. ممکن است رویای رفتن به پاریس داشته باشید اما شاید آفرهای بهتری برای برلین وجود داشته باشد. یا شاید بتوانید با همان میزان هزینهی سفر پاریس یک سفر کروز ۷ روزه به هاوایی با تخفیف ۷۰ درصد و یا سفر دریایی دیگری به یونان با تخفیف ۵۰ درصد بروید!
این روزها همیشه میتوان تخفیف مناسب پیدا کرد خصوصا اگر در مورد تاریخ سفر و مقصدتان انعطاف داشته باشید. این وبسایتها برای پیدا کردن این گونه تخفیفها به شما کمک خواهند کرد:
مرحله دهم: رزرو پرواز
بعد از این که کارت اعتباری سفر خود را گرفتید و امتیاز مربوط به مشترکین جدید را دریافت کردید از آن برای رزرو پرواز خود استفاده کنید. بهتر است برای این که پرواز مورد علاقه خود را رزرو کنید زودتر قبل از پر شدن آن دست بکار شوید. خوشبختانه راههای زیادی برای کاهش هزینههای پرواز وجود دارد. در ادامه لیستی از سایتهای مورد علاقه ام را برای رزرو پرواز با قیمت مناسب میبینید:
- موموندو: پلتفرمی برای پیداکردن پروازهای ارزان
- اسکای اسکنر: یکی از بهترین وبسایتها برای جستوجوی همزمان چندمقصد
- گوگل فلایتس: پلتفرمی رایگان برای جست و جوی چند مقصد به طور همزمان
- کیوی: با این سایت میتوانید برای مسیرهای کمتر شناخته شده استفاده کنید.
- ایرترکس: این پلتفرم مخصوص پروازهای دوردنیا است.
برای پیدا کردن بهترین قیمت باید از دو تا سه ماه قبل پرواز خود را رزرو کنید.
چگونه پروازهای ارزان پیدا کنیم
رزرو پرواز: هرچه لازم است بدانید
مرحله یازدهم: رزرو محل اقامت
اگر مدت سفر شما کمتر از دوهفته است و برنامه سفرتان مشخص است، میتوانید با خیال راحت محل اقامت خود را رزرو کنید. این کار به خصوص در فصل شلوغ مسافرت باعث آرامش خاطر شما خواهد شد.
برای مسافرتهای بیشتر از دوهفته فقط برای چندروز اول محل اقامتتان را رزرو کنید تا مطمئن شوید در روزهای اول سفرتان جایی برای ماندن دارید. بعد از آن میتوانید با کمک افراد محلی یا مسافران دیگر جای بهتری برای اقامت خود پیدا کنید. اگر چه میتوانید بیشتر از چند شب رزرو کنید ولی من این کار را توصیه نمیکنم چون ممکن است بخواهید بعدا نظرتان را عوض کنید. لیستی که درادامه میبینید وبسایتهایی است که من برای پیدا کردن محل اقامت استفاده میکنم:
- هاستل ورلد: این سایت بزرگترین مجموعه برای پیدا کردن هاستل با قیمت مناسب است.
- آگودا: این وبسایت بهترین نتایج را برای آسیا به شما نشان خواهد داد.
- بوکینگ: یکی از بزرگترین پلتفرمهای موجود برای پیدا کردن هتل و مسافرخانه با قیمتهای بسیار مناسب
- بی اند بی: لیست خانهها و اتاقهایی که توسط افراد محلی به اجاره گذاشته شده است
اگر قصد دارید در هتلهای مختلفی اقامت داشته باشید قبل از سفرتان کارت اعتباری با تسهیلات ویژه اقامت بگیرید. کارتهایی مانند ماریوت[۱] تسهیلات ویژهای دارند مانند امتیازات ویژه برای رزرو هتل، اقامت رایگان در هرسال. من هربار که در هتل اقامت دارم آن را به طور رایگان و به همین روش رزرو کردهام!
اگر بودجه بسیار محدودی دارید یا علاقهمند هستید با افراد محلی بیشتر ارتباط پیدا کنید میتوانید از سرویسهایی مانند کوچ سرفینگ یا بی ولکام استفاده کنید. با استفاده از این سایتها میتوانید بدون هزینه مهمان افراد محلی شوید با آنها تبادل فرهنگی بیشتری داشته باشید.
اگر به فکر سفرهای طولانی مدت هستید همچنین میتوانید از سرویسهای هوس سیتینگ و ووفینگ استفاده کنید. در این وبسایتها افراد در ازای کارهایی ساده مانند نگهداری از حیوانات خانگی و … به شما اسکان میدهند.
[۱] Marriott’s Bonvoy Boundless
مرحلهدوازدهم: برای فعالیتهای خود در طول سفر برنامه داشته باشید
برای این که مطمئن شوید به درستی هزینههای سفرتان را برآورد کردهاید بهتر است لیستی از تمام فعالیتهای مهمی که در طول سفر میخواهید انجام دهید (و هزینه آنها) داشته باشید. اگر لازم است در برآورد هزینههای خود تجدید نظر کنید. همچنین این کار کمک میکند که مطمئن شوید به رزرو تور نیاز دارید یا نه.
برای این کار در منابع آنلاین جست و جو کنید. در برخی کشورها تخفیفات ویژهای برای خرید بلیت بصورت حضوری وجود دارد در حالی که در سایر کشورها تخفیفات برای کسانی است که زودتر و به روش آنلاین بلیتهای خود را رزرو میکنند. با بررسی این موارد در مقصد مورد نظرتان میتوانید تا حد زیادی در هزینههایتان صرفه جویی کنید. برای سفرهای کوتاه بهتر است بلیتهای خود را از قبل رزرو کرده باشید اما در مورد سفرهای بلند مدت میتوانید بلیتهای خود را در هنگام رفتن رزرو کنید. علاوه بر این، بهتر است قبل از حرکت لیستی از کارهایی که انجام آنها در مقصد برایتان اولویت دارد داشته باشید. به این ترتیب اگر در حین سفر پول یا زمان کم آوردید میتوانید فعالیتهای مهمتر را انجام دهید. همچنین حتما در مورد تعطیلات در کشور مقصد تحقیق کنید.
مرحله سیزدهم: وسایلتان را بفروشید
اگر به سفر بلند مدت میروید (شش ماه یا بیشتر) بهتر است وسایلتان را بفروشید و از پول آن برای سفرتان استفاده کنید. این کار را از ۶۰ روز قبل از سفرتان شروع کنید. در زیر لیستی از سایتهای مناسب کار را میبینید:
- گام تری: سایتی طبقه بندی شده با تمرکز بر بریتانیا و استرالیا
- آمازون: بزرگترین فروشگاه اینترنتی دنیا
- کریگزلیست: لیستهای طبقه بندی شده به دسترسی محلی و بین المللی
- ای بی: فروشگاه اینترنتی بین المللی
- فیسبوک مارکت: بهترین راه برای پیدا کردن مشتری یا فروشنده در اطراف خود
اگر قصد سفر طولانی ندارید از این بخش عبور کنید. همچنین اگر به سفر بلند مدت میروید اما میخواهید وسایلتان را نگه دارید میتوانید آنها را در خانه یا انباری دوستتان نگهداری کنید. یکی از شرکتهایی که این سرویس را در قبال هزینه مناسبی ارائه میکند پابلیک استوریج است.
مرحله چهاردهم: اتوماسیون پرداخت قبضها
شیوه پرداخت قبضهایتان را به روش آنلاین تغییر دهید تا مطمئن شوید در مدتی که خانه نیستید آنها را به موقع پرداخت میکنید. اگر کماکان میخواهید نسخه کاغذی قبضهایتان را دریافت کنید از سرویسهایی مانند ارث کلاس میل استفاده کنید که قبضهای شما را جمع آوری میکند. همچنین میتوانید بخواهید قبضهایتان به آدرس دوستتان فرستاده شود. البته اگر سفر شما کمتر از دوهفته است نیازی نیست نگران این موارد باشید و میتوانید از این بخش عبور کنید.
علاوه بر این میتوانید سرویس تلفن همراه خود را غیرفعال کرده و یا آن را به سرویس مقرون به صرفهای که مناسب سفر است تغییر دهید. به این منظور تی-موبایل تعرفههای ویژهای برای سفرهای کمتر از سه ماه ارائه میکند. برای سفرهای طولانیتر بهتر است اشتراک خود را لغو کرده و در کشور مقصد سیمکارت بخرید.
مرحله پانزدهم: سفرتان را به بانک خود اطلاع دهید
چه برای سفرهای کوتاه و چه سفرهای بلند مدت بهتر است آن را به بانک صادرکننده کارتهای اعتباریتان اطلاع دهید تا از بلاک شدن کارتتان به دلیل تراکنش در خارج از کشور (این کار برای امنیت حساب شما انجام میشود) جلوگیری شود. هیچ چیزی در سفر بدتر از روبرو شدن با چنین مشکلی نیست. همچنین برای سفر چندین کارت اعتباری مختلف به همراه خود داشته باشید تا اگر یکی از کارتهای شما با مشکل مواجه شد گزینههای دیگری داشته باشید. پس برای احتیاط حتما پیش بینی این موارد را بکنید در غیر این صورت ممکن است دچار مشکل شوید.
مرحله شانزدهم: وسایلتان را جمع کنید
حالا وقت جمع کردن وسایلتان است! ممکن است با این توجیه که «شاید لازم شود» بخواهید هرچیزی را با خود بردارید اما در هنگام سفر هرچه وسایل شما کمتر باشد بهتر است. مطمئن باشید هیچ وقت به پنج سوئیتشرت و هشت جفت کفش نیاز نخواهید داشت! وقتی وسایل کمتری همراه خود برمیدارید حس آزادی بیشتری خواهید داشت. من با یک کوله ۴۰ لیتری مسافرت میکنم. اگر به مناطقی با آب و هوای سرد و زمستانی سفر نمیکنید نیازی نیست یک کوله ۷۰ لیتری را پر و با خود حمل کنید! در این جا لیست لوازم پیشنهادی من و مقدار کافی از هرکدام را میتوانید ببینید. در این جا هم لیستی مخصوص خانم ها گذاشته ام.
درست است که وسایل مورد نیاز سفر شما به مقصدتان بستگی دارد ولی سعی کنید تا جای ممکن کمتر وسیله بردارید و این را هم به خاطر داشته باشید که همیشه میتوانید در مسیر یا مقصد بعضی از لوازم مورد نیازتان را تهیه کنید. موقع جمع کردن وسایل به زحمت حمل آنها فکر کنید! غیر از لباس و سایر لوازم مورد نیاز روتین چیزهایی دیگری هم مورد نیاز است که من لیستی از آنها تهیه کرده ام:
- جعبه کمکهای اولیه
- بطری آب (چندبار مصرف)
- فیلتر آب (لایف استرا یا استری پن)
- پک کیوب
- قفل
- شارژر چندمنظوره
- حوله نازک
علاوه بر این حتما مقدار کافی از داروهایتان را با خود بردارید تا در حین سفر با مشکل مواجه نشوید یا اگر مقدور نیست نسخه پزشک را همراه داشت باشید تا در صورت نیاز آن را تهیه کنید.
مرحله هفدهم: بیمه سفر تهیه کنید
خیلی از مردم با خود فکر میکنند سالم هستند و در طول سفر مریض نخواهند شد پس نیازی به بیمه سفر ندارند در صورتی که بیمه سفر فقط برای این موارد نیست. بیمه سفر شامل اتفاقات دیگری مانند شکستن دوربین، کنسل شدن پرواز، برگشت اورژانسی و یا دزدیده شدن وسایل هم میشود. درست است که به هزینه سفرتان اضافه میکند اما بهتر است محض احتیاط آن را تهیه کنید.
من شخصا هیچ وقت بدون بیمه سفر نمیکنم چون در سفرهای مختلف موارد بسیاری دیدهام که چگونه این بیمه میتواند مفید باشد. مثلا هیچ وقت فکر نمیکردم پرده گوشم در حین پرش اسکوبا در تایلند پاره شود! یا اینکه دوربینم در ایتالیا شکسته شود! هیچ وقت فکر نمیکردم در کلمبیا با چاقو به من حمله شود! دوست من فکر نمیکرد پایش در حین پیاده روی بشکند! دوست دیگرم فکر نمیکرد پدرش وقتی که او سفر است فوت شود و مجبور به برگشت شود! درست است که این اتفاقات به ندرت پیش میآید اما اگر برای آن آماده نباشید خسارت سنگینی متحمل خواهید شد.
برای انتخاب بیمهای که متناسب سفر شماست پیشنهاد میکنم این مقاله را بخوانید که در آن توضیح دادهام چگونه می توانید بیمهای خریداری کنید که مواردی مانند هزینه درمان، کنسل شدن پرواز، دزدیده شدن وسایل و یا تاخیر احتمالی در برنامه سفرتان را پوشش دهد. بیمه مورد علاقه من ورلد نوماد است و من در تمام سفرهایم از آن استفاده میکنم. اگر سن شما بالای ۷۰ سال است بهتر است از این بیمه استفاده کنید.
اگر اطلاعات بیشتری راجع به بیمه سفر نیاز دارید میتوانید مقالههای زیر را مطالعه کنید:
- بیمه سفر چه مواردی را پوشش میدهد؟
- آیا بیمه سفر ارزش خریدن دارد؟
- بررسی بیمه ورلد نوماد
- به بیمهی «برگشت اورژانسی» نیاز دارید؟
۷ شرکت بیمه مسافرتی برتر سال ۲۰۲۰
مرحله هجدهم: از سفرتان لذت ببرید
بعد از انجام این مراحل حالا وقت سفر است. به فرودگاه بروید سوار هواپیما شوید (پاسپورت فراموش نشود!) و از نتیجه زحمتتان لذت ببرید! اگر احساس اضطراب دارید نگران نباشید چون کاملا عادی است. شما در ابتدای سفری هیجان انگیز هستید و این تغییر بزرگی است. اضطراب چیزی است که هر مسافری آن را تجربه کرده است، اما حال که تا این مرحله پیش آمده اید به برنامه خود اعتماد کنید و حس خود را دنبال کنید. مطمئن باشید این سفر تجربهای تکرار نشدنی خواهد بود!
*****
با خواندن این مقاله یادگرفتید چگونه برای سفرتان برنامهریزی کرده و آماده شوید. با دنبال کردن این برنامه تمام کارهای ضروری قبل از سفر را انجام خواهید داد، بدون این که چیزی از قلم بیافتد، و همچنین پول کافی برای سفرتان خواهید داشت. مهم نیست سفرتان به راحتی جمع کردن وسایل و سوار هواپیما شدن است یا به سختی تغییر تمام برنامههای زندگیتان برای سفری ناتمام به دوردنیا با کوله، در هر صورت این راهنما تمام موارد لازم را برای شما فراهم کرده است و به شما این امکان را میدهد که حتی برای سفرهای بلند مدت از پیش برنامه داشته باشید و با انگیزه به سمت مقصدتان حرکت کنید.
پانوشت: من مواردی مانند ویزا و واکسن را در اینجا نیاوردم چون مانند موارد دیگر این لیست عمومی و کلی نیستند اما شما فراموش نکنید که آن ها را هم چک کنید!
ترجمه: امید فریور
نظر (0)